Ataxie van Friedreich

De NovelCure methode

  • Home
  • Ataxie van Friedreich
meer energie, meer beweegt

Hij heeft veel meer energie, waardoor hij meer beweegt,
meer buiten komt, zijn spraak enorm is verbeterd,
zijn lopen nog steeds vooruitgang boekt.

In 1998, krijgt Robert als negentienjarige jongen, plotseling moeite met zijn coördinatie. Na allerlei onderzoeken wordt Robert doorgestuurd naar de neuroloog. Daar spreekt men het vermoeden uit van wat men vreest: De ongeneeslijke ziekte: *Ataxie van Friedreich. In 2002 volgt een gericht DNA onderzoek welke de diagnose bevestigd. Roberts wereld stort in.

Zijn lichamelijk functioneren en zijn spraak nemen snel af. De reguliere geneeskunde kan niets voor Robert doen, behoudens 1x per jaar naar de neuroloog voor wat spiertesten die steevast verminderen. Robert wendt zich tot het alternatieve circuit, maar ook hier zijn de resultaten nihil. Als ook zijn moeder nog aan kanker sterft, is Robert zowel geestelijk als lichamelijk een wrak.
Zijn functioneren vertaalt hij in die periode in 30% van wat hij ooit heeft gekund.

In diezelfde tijd, in 2010, komt hij via een collega, in aanraking met NovelCure. Robert verdiept zich in het concept en besluit ervoor te gaan.
Hij laat 2 buisjes bloed afnemen en wacht in spanning af. De uitslag is verbluffend: een blauwdruk van zijn lichamelijk als geestelijk welzijn ligt voor hem. De op de uitslag gebaseerde kuur, reset als het ware het lichaam waardoor de unieke eigen systemen geprikkeld worden weer zelf aan de slag te gaan. Robert krijgt al snel meer energie, en ook zijn geestelijk welzijn wordt sterker.

We zijn nu een kleine 2 jaar verder. Robert volgt naast de NovelCure therapie (nu 4e kuur) ook stipt alle (voeding) adviezen op. Zijn wilskracht is enorm, alsmede zijn eigen verantwoordelijkheid. Hij heeft veel meer energie, waardoor hij meer beweegt, meer buiten komt, zijn spraak enorm is verbeterd en zijn lopen nog steeds vooruitgang boekt. Kortom: Robert kan weer blijdschap voelen, hij ziet het leven weer zitten. En op de vraag: “Kan je in procenten aangeven in hoeverre je lichamelijk functioneren in samenwerking met NovelCure is verbeterd?”, geeft hij het volgende antwoord: “Van de 30% waar ik me bevond, zit ik nu op 70%.”

* Ataxie van Friedreich is een erfelijke, progressieve ziekte, waarbij sprake is van toenemende beschadiging van het zenuwstelsel, met verschijnselen variërend van spierzwakte en spraakstoornissen tot hartspierproblemen. Er bestaat geen effectieve behandeling om deze progressieve ziekte te genezen. Vaak sterven de patiënten op jong volwassen leeftijd.

  Lees hier het volledige artikel.

De getoonde informatie is correct en akkoord bevonden.
De persoonsgegevens zijn uit privacy-redenen aangepast. Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen via ons contactformulier.

Copyright © 2005 - 2024 |  | Alle rechten voorbehouden